På svenska

Fred – tema för kyrkans fostran för åren 2018 -2019

Fred 2018-2019 kallar kyrkans och samhällets fostrare att bli fredsarbetare.
Barn och unga har rätt till en inre och yttre frid.

Fredstemat kommer att behandlas på olika sätt på denna webbsida. På svenska kommer Finska Missionssällskapet, Kyrkans central för det svenska arbetet och Changemaker (Kyrkans Utlandshjälp) att publicera fredsnyheter och tips hur vi kan befrämja freden i våra egna relationer, arbetsplatser, församlingar och globalt.

Mottot som vi arbetar med är: “Fred på jorden och åt människorna en god vilja”. Vi får både be om fred och arbeta för fred.

>> Läs mer om temat


Nyheter


Material

Andaktstips.
Vatten är livsnödvändigt.

Fredsstiftarna
Det här Changemaker Fredsstiftarna-materialet har skapats för att svara på de behov om fred och fredsarbete för de unga som är intresserade av temat och för dem som arbetar med unga.

Andakter om fred
Här finns texter såsom berättelser, reseskildringar och andakter som anknyter till Utlandshjälpens arbete och teman. De får användas fritt men författaren eller Kyrkans Utlandshjälp skall uppges.

Fredsmaterial från Finska Missionssällskapet
Via denna länk hittar du olika material om fred som Finska Missionssällskapet bidrar med till #DelaFred-kampanjen. Därifrån kan du också klicka dig vidare till sidan om vårt fred- och försoningsarbete och läsa mera om hur Finska Missionsällskapet jobbar globalt för fred. Materialet är fritt att använda så länge upphovsmakaren uppges.

UK2018-sången ”Vi bygger fred” av Maryelle Steffansson


Videor

Text och musik: Maryelle Steffansson
Somebilder

Foton: Joanna Lindén-Montes

 

>> Ladda ner alla bilderna

 


Logo

 

Web

Web

 

Trycksaker

Trycksaker

 

Web nega

Web nega

 

Web

Web

 

Web nega

Web nega

 

Trycksaker

Trycksaker