Palestiinalaisalueella ei ole turvallisia leikkipaikkoja
lapsille. Pyhän Matteuksen seurakunta on avannut ovensa perheille ja lapsille,
jotka kaipaavat rauhan satamaa konfliktin keskellä.
Leirikeskuksena toimivan kirkon pihan täyttää lasten iloinen mekastus. 150
leiriläistä leikkii yhdessä vapaaehtoisten leirivetäjien johdolla Zababdin
kylässä Palestiinalaisalueella, josta turvalliset leikkipaikat puuttuvat
kokonaan. Anglikaaninen Pyhän Matteuksen seurakunta on avannut ovensa perheille
ja lapsille, jotka kaipaavat rauhan satamaa konfliktin keskellä. Pipliaseuran
ja seurakunnan yhteiset leiripäivät kokoavat satoja lapsia Raamatun kertomusten
ja kristillisten arvojen äärelle. Vuoden 2019 teemana leireillä on ollut
sovinto. Lapsia opetetaan elämään rauhassa ja sovussa, antamaan ja pyytämään
anteeksi, auttamaan ja kunnioittamaan toisiaan.
– Lasten leirit palvelevat yhteisöämme merkittävästi. Leirien toiminta opettaa lapsia toimimaan yhdessä. Perheet arvostavat suuresti sitä, mitä teemme heidän perheilleen, kertoo Pyhän Matteuksen seurakunnan kirkkoherra Salim. Konfliktin keskellä elävät lapset tarvitsevat turvaa, rauhaa ja elävän esimerkin siitä, miten eletään sovussa toisten kanssa. Pipliaseuran lapsityö tarjoaa lapsille ja nuorille turvallisen tilan, jossa voi käsitellä omia tunteita ja pelkoja ja harjoitella yhteistyötaitoja.
Pyhän Matteuksen seurakunta ja Pipliaseura toimivat yhdessä Palestiinan perheiden hyväksi. Pipliaseuran vapaaehtoiset ovat mukana leiripäivissä ja järjestävät osan toiminnasta. Seura tukee lapsityön koulutuksia seurakunnassa ja tarjoaa materiaaleja lapsi- ja perhetyöhön. Yhteistyö toimii saumattomasti.
Me olemme yhtä
Pyhän Matteuksen seurakunta on yksi Jerusalemin hiippakunnan 30 kirkosta.Kirkko omistaa sairaaloita, kouluja ja lastentarhoja, jotka palvelevat kaikkia palestiinalaisia uskonnosta riippumatta. Kirkkoherra kokee, että koulut ja lastentarhat auttavat ihmisiä ymmärtämään toisiaan hengellisesti. Myös lastenleireille voi tulla kuka tahansa. – Leirille tulevat lapset ovat kristittyjä eri kirkoista. Emme erottele lapsia. Uskomme samaan Jumalaan, joten kaikki lapset ovat tervetulleita. Me kuulumme samaan yhteisöön, olemme yhtä, joten leirimme vahvistavat koko yhteisöä uskonnosta riippumatta, kirkkoherra Salim summaa.
Myös ei-kristityt perheet luottavat kirkon lapsityöhön, vaikka opetus on kristillistä, ja kaikki lapset uskontokuntaan katsomatta ovat tervetulleita. Lasten kasvatus konfliktin keskellä yhdistää: toisten kunnioittaminen, sovinto ja rauha ovat arvoja, joita kaikki vanhemmat haluavat lapsiinsa istuttaa. –Vanhemmat kokevat, että on hyvä opettaa lapsille, että olemme yhtä.
Yhteistyön, koulutuksen ja materiaalisen tuen lisäksi ja ennen kaikkea kirkkoherra Salim toivoo esirukouksia.– Rukoilkaa Suomessa rauhaa Palestiinan alueelle. Rukoilkaa toivoa ja rauhaa ihmisten sydämiin pelon ja vihan keskellä. Tukekaa meitä rukouksin ja ajatuksin, jotta voimme tehdä työtämme.
Lue Hanna Hokkasen kirjoittama koko juttu Piplia-lehdestä 4/2019
0 Comments Leave a comment