Nuorten rauhanpalkinnon voittanut Let's Get Global -ryhmä

Nuorten rauhanpalkinto Let’s get global -ryhmälle

Suomen ensimmäisen Nuorten rauhanpalkinnon on voittanut Jyväskylän lyseon lukion Let’s Get Global -ryhmä. Palkinto jaettiin 15.11. Helsingissä.

Let’s Get Global -ryhmä on valinnut YK:n 2030 -tavoitteista erityisesti kestäviin ympäristötekoihin ja yhdenvertaisuuteen keskittyvät tavoitteet. He ovat järjestäneet useita työpajoja, joihin ovat kehitelleet harjoitteita, jotka lisäävät ymmärrystä ihmisten erilaisista lähtökohdista mutta yhtäläisistä ja jakamattomista ihmisoikeuksista. Ryhmä kannustaa myös henkilökohtaisilla ja ryhmän omilla some-kanaviilla nuoria omakohtaisiin valintoihin, jotka vievät kohti YK:n 2030 tavoitteisen saavuttamista. Yksi ryhmän keskeisiä toimia on kerätä varoja Planin Girls’ SmatPad -projektiin, jolla rahoitetaan ompelukoneita ja työpajoja slummeissa asuville tytöille, jotta he voivat ommella itselleen kuukautissuojia ja siten jatkaa koulussa käymistä.

Nuorten rauhanpalkinto on tunnustuspalkinto nuorilta nuorille. Palkinnon arvo on 2000 euroa ja se myönnetään 29-vuotiaalle tai nuoremmalle henkilölle tai nuorten parissa toimivalle yhteisölle, joka on toiminnallaan tukenut rauhaa.

Raati perusteli Let’s Get Global -ryhmän valintaa muun muassa toiminnan pitkäjänteisyydellä, paikallisella ja kansainvälisellä ulottuvuudella sekä nuorten itseohjautuvuudella.

Raadissa olivat mukana Allianssi, YK-nuoret, Changemaker-verkosto, Nuori Kirkko, Kynnys sekä Suomen YMCA:n liitto. Nuorten rauhanpalkinto jaettiin Suomen YMCA:n sekä Helsingin NMKY:n yhteisessä 130-vuotisjuhlassa ja Hanno Möttölä -rahaston hyväntekeväisyysgaalassa 15.11.2019 Helsingissä.