Lasten etu sai päättäjät puolustamaan irakilaisperhettä Loviisassa

Irakilaistaustaisen loviisalaisperheen karkottaminen levottomiin olosuhteisiin on keskeytetty Loviisan asukkaiden ja kaupungin johdon asettuessa lasten turvallisuuden ja edun puolustajiksi.
Käännytyspäätöksen saanutta perhettä oltiin helmikuun lopussa poistamassa maasta. Hallinto-oikeus keskeytti kuitenkin käännytyksen sen jälkeen, kun Loviisan kaupungin luottamushenkilöstön johto ja kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom ottivat kantaa perheen puolesta.

“Haluamme Loviisan kaupungin puolesta ilmaista tukemme irakilaistaustaiselle loviisalaisperheelle, jota uhkaa karkotus maasta. Samalla kaupunki haluaa kiittää kaupunkilaisia heidän osoittamastaan inhimillisyydestä”, kaupungin kannanotossa todetaan.

Siinä myös kiinnitetään huomiota kaupunkilaisten yhteisöllisyyteen, aktiivisuuteen ja myötätuntoon.

“Yli 3 500 ihmistä Loviisasta ja muualta on vain muutamassa päivässä järjestäytynyt vastustaakseen seitsenlapsisen perheen karkottamista. Lapsista viisi puhuu suomea ja kolme nuorinta on syntynyt Suomessa.”

“Tällaista humanismia on hieno nähdä. Loviisassa on vahvaa yhteisöllisyyttä ja on ilahduttavaa, että niin moni haluaa osallistua paikallisen perheen turvallisuuden ja hyvinvoinnin turvaamiseen.”

Hallinto-oikeuden 2.3.2018 tekemä päätös mahdollistaa sen, että käännytyksestä tai mahdollisesta oleskeluluvasta päätetään perusteellisten selvitysten pohjalta. Nyt perhe saa prosessissa riittävän oikeusavun, ja siten lasten turvallisuus ja etu voidaan ottaa paremmin huomioon.

Lapsiperheen karkotuspäätös sai aikaan kansanliikkeen, joka haluaa turvata perheen seitsemän tytön kasvurauhan.

Suvielise Nurmi

Lähde: Loviisan Sanomat