Rauhanpäivän aattona pelattiin nuorten Peace United -futisturnaus Tampereella

Kansainvälisen rauhanpäivän aattona 20.9 Tampereella kahdeksasluokkalaiset tytöt ja pojat pelasivat Peace United -jalkapalloturnauksen. Mukana oli noin 50 nuorta ja joukkueita tsemppaamassa oli Varalan urheiluopiston ohjaajia. Turnauksen kaikki osallistujat saivat palkinnon, ja palkintoja oli jakamassa Tampereen Ilveksen Veikkausliigaoukkueen pelaajia.

Tapahtuma oli osa Nuorten rauhanviikkoa / Youth Peace Week. Suomen ensimmäinen Nuorten rauhanviikko innosti nuoret työskentelemään yhdessä rauhanomaisen tulevaisuuden puolesta. Nuorten rauhanviikosta on tarkoitus tulla perinne. Turnausta organisoivat Kirkon Ulkomaanapu (Karita Linden-Lemmetti), Tampereen seurakunnat (Jiri Santaharju) sekä Punainen kortti rasismille (entinen huippujalkapalloilija Ilari Äijälä).

Punainen kortti rasismile kirjoitti fb-sivullaan näin:

“Tänään olimme Tampereella Kaupissa mukana järjestämässä neljän koulun 8-luokkalaisille Rauhan päivän futisturnausta. Oppilaat olivat päivän alussa siinä luulossa, että he pelaavat muiden koulujen joukkueita vastaan, mutta sitten esiteltiinkin Rauhan päivän turnauksen konsepti. Oppilaat laitettiin heti aluksi riviin ja jaettiin uusiin joukkueisiin #peaceunited-hengessä. Kerroimme, että päivän tarkoituksena onkin luoda uusia kontakteja, antaa onnistumisen elämyksiä ja heittäytyä peliin välittämättä siitä mitä läheiset kaverit ajattelevat. Ajatuksena on myös ryhmäytyä uuden joukkueen kanssa ja voittaa muut joukkueet turnauksessa. Konsepti toimi erinomaisesti ja turnaus sujui mainiosti. Saimme lopuksi myös vieraaksi jalkapalloilija Felipe Aspegrenin Ilveksestä ja vapaaottelija Bryan Aspegrenin jakamaan palkintoja. Kiitos kaikille mukavasta päivästä! Peace United, Liikkuva seurakunta


teksti: Jarmo Kokkonen, Juho Niemelä
kuva: Jarmo Kokkonen