Työrauhaa yli organisaatiorajojen

Mitä tapahtuu, kun seurakuntien, kuntien ja järjestöjen nuorisotyönohjaajia kokoontuu yhteen luovaan ja inspiroivaan ympäristöön digitaalisen nuorisotyön innovaatioiden äärelle? Ainakin iso kasa uusia yhteistyöverkostoja, ideoiden jakamista ja ennakkoluulojenkin murenemista.

Digitaalisen nuorisotyön ammattitapahtuma SomeCamp sai kaikkea tätä aikaan nyt viidentenä vuotena peräkkäin, tällä kertaa Rovaniemellä SantaSportin maisemissa. On virkistävää päästä ideoimaan ja innovoimaan yhdessä muiden organisaatioiden kollegojen kanssa.

Tapahtumassa oli kolme linjaa, joissa keskityttiin digitaalisen nuorisotyön uusiin ideoihin ja innovaatioihin sekä hyväksi koettujen toimintamallien jakamiseen: avoin nuorisotyö, verkkonuorisotyö ja ulkopuolisuuden ehkäisy.

Ryhmät tuottivat innovaatioideat esimerkiksi vertaistukea nuorisotyönohjaajalle tarjoavasta “kollega-botista”, nopeasta ja ketterästä digitaalisen nuorisotyön pienrahoitusmallista ja liikkuvasta pelikasvatusyksiköstä.

Yhteistyö ja tutustuminen lisäävät rauhaa. Ja vaikka rauhasta ei olisi puutetta, voi ennakkoluuloja syntyä mitä ihmeellisimmistä asioista. Yhdessä tekemällä ja kokemalla yli organisaatiorajojen ei ideoiden virta ollut vaarassa ehtyä, eikä ennakkoluuloille jäänyt yhtään sijaa.

SomeCamp 2020 järjestetään toukokuussa viikolla 20 Pirkanmaan alueella. Lisäinfoa seuraa osoitteessa somecamp.fi

Videoita tämän vuoden tapahtumasta näet Verken kanavalta.

Juttu & kuvat: Juho Niemelä

Nuorisoalan ammattilaisia oli rientänyt Rovaniemelle joka puolelta maata.