VIIKKO 26/2018 – Rauhanjalkapallo

Kesällä on mukava viettää aikaa yhdessä ulkona, ja mikä olisikaan parempi tapa siihen kuin rauhan ja ystävyyden hengessä toteutettu jalkapallopeli! Peace United -ottelun tavoitteena on antaa nuorille onnistumisen kokemuksia yli yhteiskunnallisten rajojen, luoda uusia kontakteja ja lisätä joukkueen tuomaa turvaa sekä yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Ystävyysotteluun voi kutsua mukaan esimerkiksi rippikoululaisia ja heidän vanhempiaan, nuoria rovastikunnan eri seurakunnista tai lähialueen vastaanottokeskuksista tai ketä tahansa eri-ikäisiä osallistujia ilmoituksella paikallislehdessä. Kun porukka on koossa, jaa se tasapuolisesti kahteen osaan pelaamaan erityisesti sellaisten kanssa, joita ei tunne, joiden kanssa ei tule toimeen tai joiden kanssa ei ole yhteistä kieltä. Näin opitaan toimimaan yhdessä ja vähennetään ennakkoluuloja.

Jos jalkapallo ei innosta, Peace United -sääntöjä voi soveltaa myös muihin lajeihin. Ehkä teidän seurakunnassanne toteutuu vaikkapa rauhanomainen sählypeli tai kesäinen lentopallomatsi leirikeskuksessa!

Näin järjestät ottelun, harjoitukset tai turnauksen:

  • Kokoa porukka ja jaa se tasapuolisesti kahteen osaan pelaamaan erityisesti sellaisten kanssa, joita ei tunne, joiden kanssa ei tule toimeen tai joiden kanssa ei ole yhteistä kieltä. Näin opitaan toimimaan yhdessä ja vähennetään ennakkoluuloja.
    Palkitse ottelun rauhanrakentaja kummastakin joukkueesta.
  • Mainitse jo kutsussa, että jalkapallo yhdistää ihmisiä ympäri maailman ja että se on kieli, jota kaikki ymmärtävät.
  • Huolehdi käytännön asioista. Varmista pelipaikka, ilmoita meille tapahtumasta ja kokoa porukka. Valitse ottelun tuomariksi ohjaaja, valmentaja tai tuomari. Tuomari myös varmistaa, että joukkueet ovat sekajoukkueet.
  • Tilaa Kirkon Ulkomaanavulta ottelua varten ilmaiseksi 2–3 Peace United -pelipalloa, tarroja ja mainosjulisteita, joihin voit kirjoittaa ottelun ajankohdan ja paikan. Lisäksi saat käyttöösi 15 peliliiviä ja Peace United -palkintoviirin.
  • Mainosta ottelua myös sosiaalisessa mediassa ja paikallislehdissä. Paikallislehdet innostuvat helposti kirjoittamaan tapahtumista, joten toimituksille kannattaa antaa vinkki järjestettävästä ottelusta etukäteen.

Kirkon Ulkomaanavulta saat apua myös tempauksen tiedotukseen ja markkinointiin. Lisätiedot: Karita Linden-Lemmetti, karita.linden-lemmetti (at) kua.fi